پرداخت آنلاین اشتراک

برای پرداخت آنلاین وجه حق اشتراک ماهیانه کلیک بفرمایید.

 

برچسبهای مفید

سامانه نان تازه,نان تازه درب محل,نان تازه,نان تازه روزانه,نانوایی آنلاین,نان سنگک روزانه,خرید اینترنتی نان,هر صبح یک نان تازه,فواید نان تازه,فواید نان سنگک,تحویل نان درب محل,نانوایی درب محل,نانوایی شبانه روزی,نان,تحویل نان درب محل,سفارش آنلاین نان,قیمت نان,نان بربری,نان تافتون,نان گرده,نانوایی آنلاین,خرید اینترنتی نان,بقچه,بقچه نان

بهترین نوع نان از نظر سلامت  کدام است و چه نوع نانی را میبایست در سبد غذایی روزانه خود قرار دهید تا سالم تر بمانید ؟

بهترین نوع نان از نطر سلامت  به عنوان کالایی اساسی و ضروری دارای اهمیت ویژه‌ای در سبد مصرفی خانوار‌ها است. شاخص های مهم در سلامت و بهداشت مواد غذایی از جمله نان‌ به شرح ذیل مباشد :

مولفه‏هاي سلامت نان :

1-1-شاخص بهداشت Hygiene: موضوع اصلي بهداشت غذا، چگونگي مصرف غذا براي حفظ سلامت فرد است. رعايت استانداردهاي بهداشتي موجب كاهش و به حداقل رسيدن آلودگي غذايي مي‏شود و براي مصرف كننده اطمينان لازم را بوجود مي‏آورد كه ماده غذايي بي ضرر بوده و عاري از هرگونه ميكروب بيماريزاي احتمالي مي‏باشد.

1-2-شاخص ايمني Safety: ایمنی شاخه‌ای از علم است که به تجزیه و تحلیل عوامل مخاطره‌آمیز می‌پردازد وآنرا آنالیز کرده وراهکارهای کنترل و کاهش آنرا پیگیری می‌کند. ایمنی شرایطی است که منابع انسانی را از عوامل مضری که می تواند سلامتی آنان را به خطر اندازد، مصون می دارد.

از تركيباتي كه ايمني مواد غذايي را به مخاطره مي‏اندازد مي‏توان به باقيمانده سموم دفع آفات، انواع سموم قارچي (مانند آفلاتوكسين، زيرالنون و ...) ، فلزات سنگين (سرب، كادميوم و ...)، آنتي بيوتيك‏ها، آلودگي راديواكتيو، آلودگي ناشي از مواد بسته بندي و ساير افزودنيهاي غيرمجاز اشاره نمود.

1-3-شاخص ارزش غذايي Nutritional Value: ماده غذايي مي‏بايست داراي مقادير كافي از مواد مغذي لازم باشد كه از بيماريهاي ناشي از كمبود اين مواد در بدن جلوگيري آيد. در يك رژيم غذايي سالم مي‏توان با متعادل كردن مواد غذايي سلامتي را تامين نمود.

2- مولفه‏هاي حسي Organoleptic :

بهترین نوع نان از نظر سلامت و ويژگي‏هاي ارگانولپتيكي جنبه هايي از مواد غذايي و ديگر مواد هستند كه بوسيله حواس پنجگانه تجربه و ارزيابي مي شوند. مطابق استاندارد شماره 2628 نان‏هاي سنتي(تجدید نظر سوم، 1393)، ویژگی های حسی نانهای سنتی به شرح ذيل می‏باشد.

1- شکل: شکل نان بايد یکنواخت و عاري از برآمدگي‏ و فرورفتگي‏هاي غير عادي باشد.

عوامل کاهش دهنده امتیاز: فرم و شکل نامتقارن، پارگی یا از بین رفتن قسمتی از نان، وجود هر نوع حفره یا فضای خالی

2- ویژگی‏ های سطح رویی: سطح رویی نان بايد داراي پوسته ظريف و یکنواخت بوده و حالت چرمي نداشته باشد.

عوامل کاهش دهنده امتیاز: سوختگی سطح فوقانی نان، خمیری بودن، پارگی و عدم یکنواختی 

3- ویژگی‏ های سطح زیرین: سطح زیرین نان بايد يكنواخت و عاري از  علائم سوختگی، خمیری و پارگي باشد.

عوامل کاهش دهنده امتیاز: سوختگی، خمیری بودن، پارگی، چین و چروک و سطح غیر عادی

4- رنگ: نان بايد داراي رنگ طبيعي مخصوص به خود باشد.

عوامل کاهش دهنده امتیاز: غیر طبیعی شدن رنگ، روشنی و تیرگی بیش از حد

5- بافت: بافت نان باید به راحتی در اثر کشیدن پاره شده و راحت لقمه شود.

عوامل کاهش دهنده امتیاز: خمیری بودن و یا نرمی غیر عادی، سفت بودن نان، تردی و شکنندگی غیر عادی

6- قابلیت جویدن: نان ماکول باید به راحتی جویده شده و در هنگام جویدن به انرژی و فشار زیادی نیاز نداشته باشد.

عوامل کاهش دهنده امتیاز: خشک و سفت بودن نان، گلوله شدن و تبدیل به توده خمیری در دهان، چسبیدن به دهان و دندان‏ها

7- عطر و بو: نان بايد داراي بوي معطر مخصوص به خود باشد.

عوامل کاهش دهنده امتیاز: بوهاي نامطبوع

8- طعم: نان بايد عاري از طعم و مزه غير عادي باشد.

عوامل کاهش دهنده امتیاز: طعم تند و زننده، شور، تلخ، بی‏مزه و ترش

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید